Personvern

Vern av dine personlige opplysninger er viktig for RUBRIKK.NO og vi har derfor laget disse retningslinjene som forklarer hvordan vi beskytter, lagrer og bruker informasjon. Som bruker av RUBRIKK.NO er det viktig at du setter deg inn i disse retningslinjene samt våre vilkår for bruk. Ved motstridighet har vilkår for bruk forrang på retningslinjer for personvern.

Personvern og vilkår for bruk

Rubrikk.no respekterer og verner privatlivet til personer som bruker RUBRIKK.NO’s søkemotortjenester. Informasjon som kan identifisere deg er ikke gitt til tredjeparter uten din tillatelse, slik det er forklart i disse retningslinjene for personvern. Din e-postadresse vil kun bli brukt til å gi deg den tjenesten du har bedt om, og disse tjenestene kan avbrytes når som helst. Facebook og Google Plus kontoinformasjon brukes kun til innloggingstjenester. Vi vil ikke få noen personlig informasjon med din Facebook eller Google Plus innlogging. Finn ut mer om Google Privacy.

Registrering av data

Flere steder i vår tjeneste samler vi inn personlige informasjon som navn, adresse, telefonnummer, e-post adresse, samt annen informasjon som kan bli brukt for å identifisere deg eller kontakte deg. Registrering av brukerdata er nødvendig for å benytte individuelt tilpassede tjenester som ”Lagrede søk”. Hvis du ønsker å registrere deg for slike tjenester trenger vi å lagre ditt brukernavn og passord. Av enkelthetshensyn opererer vi med ett og samme skjema for å registrere deg som bruker. Informasjonen vil ikke bli misbrukt. Registrerte brukere har muligheten til å velge om de vil motta våre nyhetsbrev eller øvrig relevant informasjon fra RUBRIKK.NO eller RUBRIKK.NO sine partnere. Du kan alltid avregistrere deg slik at du slipper å motta slik informasjon dersom du senere ikke skulle ønske dette. Du kan til en hver tid endre din personlige informasjon og ditt passord ved å logge deg inn på ”Din konto”. Her bestemmer du også hvor mye informasjon du ønsker å gjøre tilgjengelig for øvrige brukere.


Informasjonskapsler

Som mange andre websider bruker deler av RUBRIKK.NO informasjonskapsler, såkalte ”cookies” for å gjøre tjenesten mer brukervennlig. En informasjonskapsel er en liten datafil som identifiserer deg som en unik bruker og gjøre din brukeropplevelse raskere og mer effektiv. RUBRIKK.NO bruker informasjonskapsler til å forbedre kvaliteten på tjenesten, og til å forstå brukergrunnlaget bedre. Vi deler informasjon om hvordan våre brukere benytter våre tjenester med våre leverandører innen annonselevering, web analyse og sosiale media. De fleste weblesere er i utgangspunktet konfigurert til å godta informasjonskapsler. Du kan angi om webleseren skal avvise alle informasjonskapsler eller vise når en informasjonskapsel sendes. Vær imidlertid oppmerksom på at noen deler av RUBRIKK.NO sine søketjenester kanskje ikke fungerer på riktig måte hvis du ikke godtar informasjonskapsler.


Beskyttelse av data

RUBRIKK.NO vil ikke dele data som identifiserer hvem du er. RUBRIKK.NO tilbyr e-post anonymisering for å beskytte din identitet og redusere spam. Din brukerkonto er passord beskyttet. Sørg for trygg oppbevaring av ditt passord. Selv om vi gjør vårt beste for å lagre din informasjon på en sikker måte, som ikke er tilgjengelig for offentligheten kan vi ikke garantere komplett sikkerhet.

Koblinger til andre webområder

Webområdene som vises som søkeresultater eller som RUBRIKK.NO sine søketjenester har koblinger til, er utviklet av personer som RUBRIKK.NO ikke har kontroll med. Det er fullt mulig at eksterne nettsteder sender sine egne informasjonskapsler til deg for å samle inn data eller be om personlig informasjon. RUBRIKK.NO er ikke ansvarlig for eller har kontroll over praksis for personvern på tredjeparts nettsteder og oppfordrer deg derfor til å alltid sette deg inn i eksterne tjenesters retningslinjer for dette.

Samtykke og endringer i retningslinjene for personvern

Ved å bruke RUBRIKK.NO sine søketjenester og webområde, godtar du innsamling og bruk av informasjon slik det er skissert i disse retningslinjene og i vilkårene for bruk. RUBRIKK.NO kan gjøre endringer i retningslinjene for personvern fra tid til annen. Når dette skjer, legges endringene ut på denne siden.


Tilfeller hvor vi likevel vil frigi informasjon

RUBRIKK.NO kan avsløre informasjon om sine brukere dersom dette er påkrevd som følge av lov eller dersom:

1) Pågående rettsprosesser gjør dette nødvendig.

2) Annonser eller annet innhold er i strid med rettigheter hos tredjepart.

3) Våre vilkår for bruk gir oss muligheten for dette.

4) Dette beskytter rettigheter og sikkerhet for våre brukere og partnere.

Hvem kan jeg spørre hvis jeg har flere spørsmål?

Du kan kontakte oss når som helst, og vi vil svare på eventuelle spørsmål du måtte ha. E-postadressen vår er kundeservice@rubrikk.no